Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vzpomínky na léto

Venku mrzne až praští, každou chvíli tam je neprostupná mlha nebo mrznoucí déšť. Naši náladu ovlivňuje nedostatek sluníčka a nedostatek pozitivní energie z tepla. Sedl jsem si tedy doma ke svému počítači a ponořil se do myšlenek a představ, jaké to je v létě vlastně super. Nechť Vás tento článek alespoň trošku zahřeje a zlepší Vám o stupínek náladu :-)

ASOCIACE ČÍSLO JEDNA: Prázdniny u moře

Máme desátého července roku 2010, nacházíme se na neznámém ostrově kdesi v Karibiku. Jsou čtyři hodiny odpoledne. Sluníčko stojí vysoko na obloze, je příjemných 32° a nás čeká jedna velká, opravdu hodně dlouhá pláž. Sami si vyberte, jestli bude písková nebo kamínková. Všude se povalují mušle a hvězdice. Krásné blankytné moře odráží všechny sluneční paprsky, až se Vám chce přivírat oči před tou září. Jen nemůžete, protože by jste přišli o ten krásný výhled. Jeho čistota Vás okamžitě dostane do kolen. Na pravo od Vás můžete vidět mořské útesy, doléhá k Vám příjemný zvuk rozbíjejících se vln o jejich stěnu.

Nenajdete zde ani živáčka. Vše patří jen a jen Vám. Za zády se týčí malá bílá vilka přesně dle Vašich představ: s výhledem na moře, plnou ledničkou čerstvých džusů a na večer máte objednán jeden pomalý západ slunce.

Vytáhněte si lehátko, vyberte si vhodnou vzdálenost od moře. Nasaďte si černé brýle proti slunci, druh nechám na Vás. Já zvolím brýle z dražšího sortimentu, jsem na luxusním místě, tak si dopřeju jen to nejlepší :-) Teď už jen poctivě namazat krémem na opalování (ženy si mohou představit pohotového "mazače" dle daných tělesných proporcí a stupni oblečení), rozvalit se a naplno si tento výjev užívat. Konec prázdnin daleko. Jakékoliv další vylepšení nechám na Vás. Vítejte v ráji !!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ASOCIACE ČÍSLO DVĚ: Na samotě u lesa

Utekli jste do hor, daleko od civilizace. V nose Vás šimrá a příjemně Vám voní nádherný horský vzduch, čistý jako čerstvě vypraná peřina. Sedíte na kraji lesa, schovaní pod korunami jednoho z krajních stromů. Kryje Vás před teplým, letním sluníčkem, které dosahuje teploty 28°. Můžete hodit všechny starosti za hlavu, zima je daleko a všechny Vaše problémy zůstali v místě Vašeho bydliště.

Les je úplně nedotčený lidskou rukou. Všechny stromy stojí rozházené po lesní ploše, převažují stromy listnaté. Jsou to stromy silné a vznešené, můžete až cítit tu energii života, která z nich proudí přímo k Vašemu srdci a uklidněné duši. Sedíte uvolněně na dece libovolné barvy, to nechám na Vás. Teplota je stále poměrně vysoká, to Vás však nemusí trápit: u batohu v trávě leží dvoulitrová PET-láhev s vychlazenou Kofolou (či jiným druhem nápoje). První pomoc na horké dny.

To, co však doopravdy stojí za pozornost, je čistě zelená louka, která se před Vámi prostírá. V dálce tento obraz zakončujou hory s malým údolím. Můžete také vidět nedaleký rybník. Máte-li chuť, zajděte si zaplavat, nic Vám v něm nehrozí, voda je stejně čistá jako vše kolem Vás. Tráva na louce není drsná, dlouhá ani nesvědí. Klidně můžete zahodit deku a až se sluníčko trošku umoudří, lehnout si zde na záda, přibrat k sobě vhodnou společnost a nechat se unášet mořem zelené a velice uklidňující vegetace.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ASOCIACE ČÍSLO TŘI: Při pátečním večeru

Máme tady asociaci poslední a mou nejoblíbenější. Už je konec srpna, pátek. Sluníčko ještě neubralo na své síle a pěkně vyhřálo celý kraj. Čeká Vás nádherný západ slunce, kdy sedíte na kopci za vesnicí, popíjíte libovolný druh vína v příjemné společnosti. Vzduchem létá prach příjemné atmosféry a veselé nálady. Těsně před úplným zapadnutím na chvíli celá družina ztichne, než nastanou ty pravé letní červánky a všichni se vydáte na cestu z kopce dolů. Tam už na Vás čeká hostinský, točí pět vychlazených piv a vy usedáte na zahradní lavičky. Večerní zima Vám dnes nehrozí: venku je nejpříjemněji za celý den. V deset hodin večer již svítí všechny pouliční lampy. Vnímáte to teplo? Cítíte tu atmosféru? Léto ještě nekončí, i když je konec srpna, bude pokračovat až do října !!!

Otočte se a prohlédněte si park za Vámi. Ratolesti od klubu přátel, sedícího u vedlejšího stolu, se stále prohánějí kolem pískoviště a po parkových stezkách. Nadšeně skotačí a ruší jinak hlasitý cvrkot všech přítomných cvrčků. Všude kolem Vás je ta oranžová pouliční záře. Není agresivní jako ta velkoměstská, je klidná, živá a Vám se doopravdy zamlouvá.

"Dáte si ještě jedno?", ptá se bodře hostinský a Vy si přejete, ať tento stav nikdy neskončí.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tak to je pro dnešek vše. Snad se Vám povedlo na chvíli zapomenout na to hnusné počasí tam venku a těšíte se na prázdniny u moře, klidný pobyt na chatě a večerní procházku do Vaší oblíbené hospůdky :-) Napadla Vás hezčí asociace? Nebojte se podělit s ostatními v diskuzi !!! Nakonec bych chtěl poděkovat strýčkovi Googlovi za rychlé a hezké obrázky i všem, kteří na můj blog zavítají :-)

Přeji hezký den, mějte se fajnově !!! :-)

Autor: Jakub Kunčický | středa 8.12.2010 22:35 | karma článku: 11,26 | přečteno: 1702x
  • Další články autora

Jakub Kunčický

Malá rekonstrukce

Původní název článku zní "Co nás ve škole nenaučí aneb Nejlepší peeling je samolepicí tapetou". Smělý a jednoduchý plán na zkrášlení kuchyně se během pár hodin stává noční můrou. Co se stalo? VŠECHNO!

21.8.2019 v 10:15 | Karma: 13,38 | Přečteno: 322x | Diskuse| Osobní

Jakub Kunčický

Definice dospělosti

Úderem osmnácté jsme zařazeni mezi dospělé jedince. Od tohoto okamžiku jsme zodpovědní pouze za své vlastní činy - ovšem ne každý z nás se k této zodpovědnosti postaví čelem.

17.5.2019 v 10:30 | Karma: 13,31 | Přečteno: 413x | Diskuse| Společnost

Jakub Kunčický

Píšu, tedy jsem!

Velkospotřebitel propisek. Každý prázdný kousek papíru je v nebezpečí. Myšlenky, nápady, iluze, citáty. Blog je jen další z mnoha terapií pro mé splašené, nemocné prsty. Budu psát do poslední chvíle; i na smrtelné posteli.

16.12.2018 v 12:34 | Karma: 10,66 | Přečteno: 227x | Diskuse| Osobní

Jakub Kunčický

O kočkách a lidech

Toto není něžný článek vychvalující kočky až do nebes. Nenajdete zde jejich fotky ani vtipné historky o společném soužití s nimi. Bude to tvrdé. Hodně tvrdé! Kočkomilům vstup zakázán.

9.12.2018 v 13:11 | Karma: 16,36 | Přečteno: 555x | Diskuse| Společnost

Jakub Kunčický

Tichá domácnost

Kdykoliv se vrátím z práce domů, nenápadně po mně pokukuje. Jsem z toho lehce nervózní; normálně se mi to totiž nestává. Snažím se ignorovat její smyslný pohled a odcházím do svého pokoje.

2.12.2018 v 8:15 | Karma: 16,45 | Přečteno: 648x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1118x
Jsem obyčejný kluk, který by bez své práce, elektrické kytary (drahá Eleanor), klávesnice a skleničky dobře vychlazeného Jägermeistera nedal ani ránu. Miluji kritiku všeho, co dělám, proto doufám, že se mi dostane hodně kritiky i ohledně mých článků.