Pozitivní emoce

18. 03. 2014 8:53:55
Nelíbí se mi, co se děje ve všech médiích a jaká panuje nálada mezi mými známými. Hlavně mi vadí to, co slýchávám ve škole, na ulici, v autobuse, vlaku nebo i v obyčejné hospodě. I zde na blogu to není o moc lepší. Jsme zasypáváni hlínou negativních emocí v hrobech, které nám vykopal svět kolem nás. Sype se ze všech stran a já bych tomu rád učinil přítrž!

Zvedněte se z těchto hrobů. Hej, ty tam nahoře! Polož tu lopatu a vypadni!

Podívejte se na život z jiného úhlu, než chtějí všechny výše zmíněné faktory. Média. Protiví se mi tento druh komunikace čím dál více. Nemusím ani zapínat televizi, kde si ve zprávách zásadně vyslechnu pouze o týrání, smrti, neštěstí nebo nějaké hloupé bulvární zprávy o lidech, kteří by právě bez těchto neuvěřitelných blábolů byli NAPROSTÉ LIDSKÉ NICOTY bez většího významu pro společnost. Stačí si zapnout v prohlížeči nějaký zpravodajský server a opět se na Vás vysype to samé.

Nebylo by mnohem lepší, kdyby po zapnutí večerních zpráv na Vás vyskočily pozitivní příběhy o lidech, kteří něco dokázali? Kteří zvládli těžkou životní zkoušku a s úsměvem jdou v životě dál? Porazili těžkou nemoc, zvládli špatnou sociální situaci, zachránili týrané zvíře nebo lidský život? Vlastní šikovností zbohatli a mají se dobře??? Nebo by alespoň stačilo dozvědět se PRAVDU, nikoliv LŽI!!! Strčte si ty negativní cypoviny tam, kde slunce nesvítí a začněte lidem říkat to, co je povzbudí a pomůže jim s každodenními starostmi !!!


Co mi taky neuvěřitelně pije krev jsou články o vztazích mezi mužem a ženou. To jsou takové hovadiny, že bych se ani nedivil, kdyby měly za následek spíše oslabení partnerských vztahů, než jejich posílení. Proč tak klesá význam manželství a proč vztahy trvají kratší a kratší dobu? Tak se na ty články podívejte! Všude samá nevěra, podezřívání, zaručené návody na všechno! Dozvíte se, co se komu líbí podle nějakých nesmyslných průzkumů. Všude Vám říkají, co máte a co nemáte dělat! Máte problém ve vztahu nebo chcete něco vědět o svém partnerovi? Otevřete pusu a zeptejte se!!! Nikdo jiný to za Vás neudělá!!!


Nevyhnu se tomu. Politika. Každý nadává na politiku. Dvacet čtyři hodin denně, sedm dní v týdnu, dvanáct měsíců v roce. Vše, co se děje "tam nahoře", je naše vina. Pořád mi někdo říká: kdyby volby mohly něco změnit, už by je zakázali. Zásadně s tím nesouhlasím. Proč je nepoženeme k zodpovědnosti a nedonutíme je udělat něco prospěšného pro naši společnost? Máme tam ty politiky za trest! Chci, ať pomůžou schopným podnikatelům k růstu, aby mohli lidem dát normální práci za normální peníze. Mít své jistoty vždy dodá pozitivní emoce do života. Ať řádně podpoří ty, kteří SKUTEČNĚ potřebují pomoc! Snížil bych jim platy a vzal všechny výhody. Udělal z nich pouze služebníky pro lepší život nás všech. Vytvořil politické místa pro ochotné a schopné lidi, kteří by se na lepší budoucnosti podíleli a netoužili by pouze po moci jako takové!


Nedávno jsem vydal dva články, jeden je o výborném, pracovitém týpkovi:
http://kuncicky.blog.idnes.cz/c/395770/Pavel-a-ja.html

... a ten druhý o rodině, která by mohla těm ostatním rodinám jít příkladem:
http://kuncicky.blog.idnes.cz/c/399081/Rodina-Ulmanu.html

Oba články měly dost solidní úspěch. PROČ? Myslím si, že si lidi mohli konečně přečíst něco jiného, něco pozitivního. Něco, co jim ukáže příklady z normálního života. Každý si v těchto dvou příkladech našel ty své z vlastního života! Budu v těchto článcích o dobrých lidech pokračovat dále!


Poslední věc na srdci mám: očekávám argumenty o tom, jak se pozitivní emoce špatně prodávají. Opět to je vše jen o nás a jak se k tomu postavíme. V jedné knize byl tento citát: "Nejsem hrnčíř a nejsem ani hrnčířské kolo, jsem hrnčířská hlína; není snad ale krása tvaru stejně tak závislá na kvalitě hlíny jako na kole a schopnostech Mistra?" Zdánlivě s mým článkem nesouvisí, ale věřím tomu, že si v tom citátu i v tomto textu každý najde to své!

Přeji hezký zbytek dne!



P.S.: Chci psát pozitivní články o lidech nebo o světě kolem nás. Blog je zatím jediná možnost, kterou mám. Kdyby kdokoliv věděl o nějakém serveru ohledně této tématiky, nebo ví o nějakém časopisu, který by byl schopný moje věci otisknout a pomáhat mi s psaním, budu jen rád. Taktéž přijímám na svůj e-mail kuncicky.jakub@seznam.cz VAŠE pozitivní příběhy ze života, které by chtěl někdo ukázat světu. Děkuji.

Autor: Jakub Kunčický | úterý 18.3.2014 8:53 | karma článku: 12.91 | přečteno: 365x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 52 | Diskuse

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 7.97 | Přečteno: 176 |

Michael Laitman

Odhalení tajemství Knihy života

Jeden mudrc kdysi řekl: „Člověk musí získat jak vědomosti, tak moudrost.“ Na otázku, jaký je mezi nimi rozdíl, odpověděl: „Vědomosti se získávají čtením knih, moudrost se získává čtením knihy, kterou jsi ty sám.“

28.3.2024 v 4:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 25 | Diskuse

Tadeáš Firla

KSČM a Jan Ámos Komenský

Myslím, že politické, nebo náboženské symboly mají veliký význam a pro některé lidí hodně znamenají. Dnes jsem si všiml dvou. Vedle sebe ve skříňce - logo KSČM a portrét Jana Ámose Komenského. Je to změna mysli, nebo pouhá fraška?

28.3.2024 v 1:25 | Karma článku: 8.97 | Přečteno: 129 | Diskuse

Václav Kunft

Krásná česká královna Viola Těšínská.

O Viole Těšínské je zoufale málo písemných zmínek. Není divu, nebyla příliš významná a manželkou panovníka byla pouze rok. O to víc může pracovat fantazie.

27.3.2024 v 15:05 | Karma článku: 14.75 | Přečteno: 339 | Diskuse
Počet článků 78 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1050

Jsem obyčejný kluk, který by bez své práce, elektrické kytary (drahá Eleanor), klávesnice a skleničky dobře vychlazeného Jägermeistera nedal ani ránu. Miluji kritiku všeho, co dělám, proto doufám, že se mi dostane hodně kritiky i ohledně mých článků.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...