Jakub Kunčický

Modelky

1. 04. 2016 7:34:59
Nemůžu se zbavit pocitu, že být modelkou je ta nejhorší práce na světě, přestože spousta žen sní o jejich postavách: včera jsem jich měl možnost pár potkat osobně a úplně jsem o této práci ztratil iluze ...
1) Modelky jsou tak zvyklé vystavovat svá těla, že jim absolutně nevadí se převlékat kdekoliv a před kýmkoliv. Něco jako slovo “cudnost” neznají. Vůbec jim nevadilo a ani nedaly nijak najevo, že se v jejich šatně objevili dva zvukaři, kteří přišli zapojit hlavní rozvod elektřiny pro pódium (zcela přesvědčeni o tom, že v této části budovy nikdo nebude a ani tam nikdo nemá co dělat). Sen každého muže? Šatna plná polonahých modelek? Tak to se opravdu mýlíte. Na ta vychrtlá těla opravdu pěkný pohled není. Pro mě osobně to byl zážitek spíše otřesný. A co se týče “cudnosti”, očekával jsem, že v náhlém popudu alespoň zakryjí své intimní partie. Nestalo se. Vůbec žádná reakce. Naprosto se ztratila jakási “ženskost”. Děsivé.

2) Všechny mají těla jako pavouci: tenké a dlouhé ruce, tenké a dlouhé nohy. Propadlý hrudník, prsa velikosti max. 1, zadek obvykle žádný. S klidným svědomím jsem to nazval “chodící reklama na koncentrační tábor”. Takové tělo přece nemůže nic vydržet, musí být náchylné k nemocím a k problémům se stravováním. Tohle by opravdu neměl být příklad pro ženy. Žena musí mít nějaké tělesné přednosti - tyto ženy přednosti naprosto postrádají.

3) Inteligence? Nula. Opravdu si neumím představit, že bych měl vést nějakou delší konverzaci s modelkou na nějaké lepší téma, než je lak na vlasy, líčení, dietní jídlo a kolik se čím dá zhubnout. Možná zdání klame, ale dle výrazu, přihlouplého úsměvu a jisté dávky afektovanosti si troufám tvrdit, že neklame.

4) Možnost najít si partnera na delší vztah? Mizerná. Logicky - který chlap je tak benevolentní a ve své vlastní ješitnosti dovolí, aby jeho žena vystavovala tělo na veřejnosti? Aby mu nevadilo, že jeho žena je pravidelně obnažená před cizími muži bez známky ostychu? A dokázala by vůbec být opravdovou partnerkou svému muži? Zabavit jej při svém náročném životním stylu - pravidelné cvičení, neustálá starost o své tělo, diety a další záležitosti? Zastat jistou práci v domácnosti, aniž by neustále řešila, jestli si náhodou neulomí během vysávání nehet?

No a co se týče krásné modelky nazývané “zlatokopka”? Četl jsem několik rozhovorů s opravdu úspěšnými a bohatými muži ze zahraničí. Je jasné, že se jedná o velice pracovité lidi s obrovským přehledem ve všech různých oborech. Neustále objevují něco nového a když už chtějí trávit svůj volný čas ve společnosti ženy, krásné tělo jim jednoduše nestačí. Krásné tělo se velice rychle okouká. Krásné tělo se dá velice jednoduše koupit. Krásná osobnost nikdy. Osobnost nápaditá, vtipná, chytrá, učenlivá a zajímající se o dění kolem sebe. Takovou ženou určitě zlatokopka, neboli žena jdoucí pouze po zlatě, není. Bohužel.

Doufám, že jednoho dne ženy přestanou toužit po vzhledu a kariéře modelek. Uvědomí si, že na světě jsou i lepší a důležitější věci, než ze sebe dělat věšák na prádlo.

Hezký zbytek dne.
Autor: Jakub Kunčický | karma: 25.31 | přečteno: 905 ×
Poslední články autora