Neskákejte pod vlaky!

22. 11. 2016 17:15:17
Já vím, že ten život stojí za zlámanou berlu, ale nechat se nakrájet do nádražního guláše opravdu není příliš důstojný způsob jak opustit tento svět. Lidi, sakra, neskákejte pod vlaky!

Plné nástupiště lidí. Lamentují, nadávají, výrazy hrůzy i bezmoci. Bezdomovci mají předčasné Vánoce díky bohatým darům od duší nikotinem postižených. Všichni kouří.
I babička, která toho nechala před deseti lety, si musela zapálit. To jsou nervy! 80 minut zpoždění! Párková paní má podobně jako bezdomovci také žně: kdo nekouří, jí párek v rohlíku. Jednoho "maxíka" za dvacku. Zaobalení nervů a pročištění střev zaručeno.

S hrůzou stojím uprostřed tohoto davu, nevěřícně zírajíc na světelnou tabuli nad hlavou. Jsem zahalen v mlze jako v nějakém smutném romantickém filmu. Z jedné strany závan smrti z davu kuřáků, z druhé strany pára z právě otevřeného boxu na párky.
Další zákazníci. Kručí mi v žaludku. Rázně se vydávám směrem k pokladně. Zrcadlo, zrcadlo, pověz - kdo mě domů odveze? No a hlavně kdy ....

Kupuji si lístek a nenápadně vznáším dotaz, copak se asi stalo na trati, že mají páni vlakové takové zpoždění? Nějaký blbec skočil pod vlak. Nekompromisní verdikt. Blbec. Kdyby si koupil párek v rohlíku nebo krabičku cigaret, nemusel z toho mostu skočit. Třeba by přišel na to, že život vlastně není tak úplně zlý. Jenom trošku.

Rozejde se s tebou ženská. No co už, jsou takové. Najde se nová, lepší. A když nenajde, tak je třeba si najít kluka, to je prý dneska moderní. Většinou umí chlapi dobře vařit, i na pivo si rádi zajdou, vydělají více než žena a rozhodně mají větší chuť na sex. Není lepší umřít při vyvrcholení na infarkt, než zkazit lidem jinak pěkný, podzimní den?

Možná ten člověk přišel o práci. Nic proti, ale sedět doma s nataženou rukou, nic nedělat a nechat se živit je taky fajn. Jen se to nesmí přehánět, je třeba taky zajít do přírody nebo na pracovní úřad. Celkově se říká, že chození prospívá Vám i lidem ve Vašem okolí. Mnohdy si tak vyhlédnete třeba nějaký pěkný strom nebo dostanete možnost skočit pod krásné, luxusní auto. To nenapáchá takovou škodu a nestojí to tolik peněz - a když už, tak je třeba ty bohaté taky trošku oškubat, však se mají tak strašně dobře!

Nebo dluhy. To je hrůza. Do toho spadneš a ani nevíš. Přitom to není žádný problém.
Nic nemáš, nic ti nevezmou. Pokud sis nepůjčil od nějakého hodného ruského strejdy,
tak máš velkou šanci to i přežít. Je třeba vyhlásit osobní bankrot a spokojit se s málem. Dokud můžeš chodit do přírody, je to v pořádku. Víš, co tam hledat.

Napadají mě další důvody, proč by člověk (ne)měl skákat pod vlak. Nedaří se ve škole. To až na pár výjimek nikomu - stejně to jsou šprti, kdo by chtěl být dobrovolně šprtem? No fuj. Máme luxusní zdravotní péči, takovou v historii nikdy neměli a určitě by nám ji záviděli! Tolik různých lentilek pro každou příležitost. Pro klidnější s(r)(p)aní. Pro lepší náladu. Jestli chceš, můžeš chovat draky nebo jet k moři na jednorožci.

Tvoje máma neumí vysávat. No, i s tím se dá žít.

A vůbec, když jsi skočil, způsobil jsi strojvedoucímu doživotní noční můry, přidělal jsi spoustu práce všem vyšetřujícím policistům a zkazil jsi den slušné řádce lidí.
Navíc někdo musí uklidit ten nepořádek v okruhu několika desítek metrů. To jsi byl vážně takový sobec? Nebylo jednodušší si zavolat o pomoc? Sice by tě z toho mostu sundali, ale mohl bys mít chvíli lepší pocit, že se o tebe někdo zajímá. Ne, nezajímá, ale vyjednavači to sakra dobře hrají. Mohl jsi zažít luxusní horor na vlastní kůži v psychiatrické léčebně - touží po tom davy hráčů počítačových her po celém světě! Uzdravil by ses. Spíše ne, ale jak vždy říkám: nikdy se nesmíš vzdávat naděje!

A jak k tomu přijde ubohý farář a jiní duchovní vůdci - proč myslíš, že všechna náboženství zakazují sebevraždu? Razantně by jim ubylo publika! To by ty divadla mohli rovnou zabalit!

Za okny krásně ubíhá krajina zalitá zapadajícím sluncem. Nádherné barvy podzimu, opadávající listí, poslední záchvěvy, než přijde opravdová zima. Tlačím do hlavy párek, mastnou rukou píšu poznámky k tomuto článku a přemýšlím. Tak si říkám, že dokud máme kvalitní filmy pro dospělé, můžeme si dát hovězí steak, máme možnost sledovat západy i východy slunce, můžeme si v klidu zajít na porcelánový záchod a máme kde složit hlavu, není tak zle, abychom museli skákat pod vlak.

Co myslíte?

Autor: Jakub Kunčický | úterý 22.11.2016 17:15 | karma článku: 18.81 | přečteno: 552x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 41 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 11.53 | Přečteno: 111 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 5.73 | Přečteno: 96 |

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 37.80 | Přečteno: 898 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 33.67 | Přečteno: 3338 | Diskuse
Počet článků 78 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1050

Jsem obyčejný kluk, který by bez své práce, elektrické kytary (drahá Eleanor), klávesnice a skleničky dobře vychlazeného Jägermeistera nedal ani ránu. Miluji kritiku všeho, co dělám, proto doufám, že se mi dostane hodně kritiky i ohledně mých článků.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...