Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kurzan

24. 7. 2008 9:00
:(

Bude to tezke, ale pokusim se sem napsat jako predstavitel "justice". Vite ono zprisneni trestu nemá v konecnem dusledku prilis vyrazny vliv na podil kriminality. Zkuste nahlednout do nejake kriminologicke prirucky (treba od Kuchty), popripade do nejakych srovnavacich statistik - zjistite, ze napriklad v USA, kde maji kumulativni zasadu (to je takovy to scitani trestu, takze nakonec jde nekdo sedet treba na 300 let) a trest smrti, je pocet vrazd na obyvatele NEKOLIKANASOBNE vyssi. Mnohem vyrazneji se pri snizovani kriminality vyplaci, rychlost a neodvratnost trestu. Ja vim, ze mi ted kazdy muze namitnout, ze v nasi justici je neco jako rychlost a neodvratnost trestu vysmech, ale nenechte se milit, to co ukazuji zpravy na Nove opravdu neni reprezentativni obraz prace justice. Zkuste radeji nahlednout napr. na strankach ministerstva spravedlnosti do

0 0
možnosti

kurzan

24. 7. 2008 9:01
pokracovani :(

statisticke rocenky a porovnat ji s jinymi staty - mame jednu z nejvyssich objasnenosti zavazne (hlavne nasilne) kriminality na svete. Budete se mozna divit ale ona skoro kazdy den je spachana nejaka vrazda a dojde k nekolika desitkam nasilnych trestnych cinnu, ktere jsou temer vsechny objasneny - ovsem to pro media neni zajimave. Tim nicmene nechcu rict , ze neni co zlepsovat - hlavne v tom zrychleni a "projasneni" rozeni - vcera napriklad schvalila vlada navrh "dohody o vine a trestu" a vetsina diskutujicich na vsech serverech, aniz by mela paru o cem ten navrh vlastne je, ho pomerne hanlive  odsoudila. Pritom je to navrh vyrazne pokrokovy a v mnoha zemich osvedceny, navic obdobne ustavoneni napriklad o narovnani ci podminecnem zastaveni trestniho stihani mame v trestnim radu nekolik let a nikomu nevadi - lepe receno o nem nikdo z onech diskuteru ani nevi.

0 0
možnosti

krajinář

23. 7. 2008 21:49
naše daně

Je to ironie, ale když se vrah propustí dříve, šetří to vlastně naše daně. A ještě více by se ušetřilo, kdybychom vězně na základě nějaké dohody s Ruskem posílali do vězení např. na Sibiři. Konec konců se západní firmy stěhují také na Východ, kde je levnější pracovní síla. Pak by takový pobyt 20 let ve vězení přišel stát, a tím pádem nás všechny, levněji. Možná i Čína by byla levná.

0 0
možnosti

Killingworth

24. 7. 2008 2:48
Re: naše daně

R^R^R^R^R^;-D;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti

duhastrecht

23. 7. 2008 21:45
Je módní požadovat vyšší tresty,

nicméně dodám jeden příběh ze života: Měl jsem kolegu, který také neustále odsuzoval nízké tresty a jako příklad správného přístupu mi poukazoval na jakousi US kovbojku, kde zápletka byla v tom, že našli mrtvolu, k ní dva podezřelé, ti se vzájemně obviňovali, soudce je dal oběsit oba. Na moji námitku, že jeden z nich byl nevinný a jak by se on sám tvářil kdyby jako nevinný měl být potrestán mi dával poučení o vyšším zájmu společnosti, který by on samozřejmě respektoval:)))

No a pak se jednou stalo, že si ho vyhlédl násilník, kolega se bránil, svědek zavolal poldy, že vidí "dva rváče", ti přijeli a oba dva pak dostali stejný flastr, kolega neměl svědky, kteří by mu dosvědčili, že byl napaden. A kolega proklínal soudy i cajty a naříkal nad nespravedlností, napadl ho hajzl a soud mu ve finále zničil život.

A takových věcí je v životě dost, od zpronevěr po vraždy, takže nevolej po krvi, jako můj kolega, může se ti stát, že tvé volání bude vyslyšeno, tak jak se stalo jemu:))) 

0 0
možnosti

vlksamotar15

24. 7. 2008 3:05
Re: Je módní požadovat vyšší tresty,

Ja mam zase kamaradku, ktera byla velka humanistka, ale jen do te doby, nez ji zvrhlik, ktery za predchozi sexualni napadeni dostal podminku, znasilnil a tezce zranil jeji osmiletou dceru. V sucasne dobe podporuje trest smrti. Ale podle Vasi logiky jeji predchozi volani po mirnych trestech take bylo vyslyseno? :-(

0 0
možnosti

mandy12

23. 7. 2008 21:28
souhlas

Naproste s vami souhlasim. Take neverim v Boha a tim padem je smrt pro me konec. Obeti vrahu si us sve sny nesplni a ani si nedokazu predstavit tu hruzu, kterou prozivaly, kdyz vedely, ze za par minut zemrou. Myslim, ze vrahum by se melo platit stejnou merou. Mluvim samozrejme o vrazdach sexualnich, ze zarlivosti, majetku atd.

V prikladu uvedu, ze si myslim, ze takovy Straka nemel byt nikdy propusten na svobodu. Znicil mnoho zivotu, myslim tim i rodiny zavrazdenych, a sam si ted zije naplno.

Mozna nekdo namitne, ze se nezije lehce s vycitky svedomi, ale to nevim jestli vubec ma a proc by on mel dostat sanci zacit novy zivot, kdyz jeho obeti tu sanci nemely.

 

0 0
možnosti

Jakub Kunčický

24. 7. 2008 15:26
Re: souhlas

vidím že se najde někdo, kdo mě přesně chápe a jakoby mi mluvil z duše :-) zvlášť poslední odstavec z vašeho komentáře se mi líbí :-)

0 0
možnosti

deatomizator-treti-generace

23. 7. 2008 21:12
nova

dovolim si mensi off topic ;-D pamatuju si ze kdysi sem nahlid do toho casaku co vydavaj ty pomatenci jmenuje se strazna vez, je to casopis tech sektaru jehovistu... a tam jsem se docetl vetu ze oni nesleduji televizi, protoze je zbytecny kazit si naladu tema spatnejma zpravama... na tom si se ja rikal haha vy jste ale hlupaci, myslet si ze kdyz pred tim zavrete oci ze se to jako nedeje nebo ze ziju v jinym svete ;-D ale jaka je pointa... televizi jsem nezapnul asi mesic, a byl bych opatrnej rikat tomu co bezi na nove v pul osme zpravy... je to spis takova zumpa, nebo chcete li cerna kronika... docela lituju lidi kteri tyhle zpravy na nove sleduji. ale abych nekrivdil nekdy nova treba nekomu pomuze

0 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1118x
Jsem obyčejný kluk, který by bez své práce, elektrické kytary (drahá Eleanor), klávesnice a skleničky dobře vychlazeného Jägermeistera nedal ani ránu. Miluji kritiku všeho, co dělám, proto doufám, že se mi dostane hodně kritiky i ohledně mých článků.